Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΞΕΒΑΝΙΔΗ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στις 19.00 η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ με θέμα την ελληνική γλώσσα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ιστορικό Σύλλογο των Αθηναίων στην Πλάκα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Βαξεβανίδη η οποία είχε θέμα:

Το μακρύ ταξίδι της γλώσσας της Ελληνικής και της γραφής.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ Γιώργος Μπουσούτας – Θανάσουλας ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στους σκοπούς του ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ και παρουσίασε τον ομιλητή. Σύντομο βιογραφικό του Γιώργου Βαξεβανίδη μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο ομιλητής ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του παρουσίασε την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους επικαλούμενος επιστημονικές θεωρίες και ευρήματα. Στην συνέχεια συνέδεσε την παρουσία του ανθρώπου με την ανάγκη του για έκφραση και επικοινωνία, γεγονός που τον οδήγησε στην ανάπτυξη της ομιλίας και των πρώτων μορφών έκφρασης. Ακολούθως αναφέρθηκε στην παρουσία ανθρώπινων ειδών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής μεσογείου και ιδιαίτερα της Ελλάδος και στην ανάπτυξη του λόγου και της γραφής σε αυτή. Εστιάζοντας την προσοχή των ακροατών στην Ελληνική Γλώσσα παρουσίασε θεωρίες και επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ιδιαιτερότητα και την διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας. Τέλος εξέφρασε την ευχή όπως η γλώσσα αυτή αντισταθεί στην συνεχόμενη απαξίωσή και φθορά της ώστε να συνεχίσει και στο μέλλον να εκφράζει τις μεγάλες και πανανθρώπινες ιδέες. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας σε μορφή PDF μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις επί του θέματος από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Οι τοποθετήσεις αυτές εκτός από τα εγκωμιαστικά λόγια για τον ομιλητή προσέθεσαν επιπλέον στοιχεία για την ελληνική γλώσσα και τον ρόλο που αυτή διαδραμάτισε στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου του ΔΣ του ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ τόσο προς τον ομιλητή όσο και προς τους παρευρισκομένους προσκαλώντας τους να συμμετέχουν και στις προσεχείς εκδηλώσεις της εταιρίας.

003-s-vax

  011-s-vax

023-s-vax

  WP s-vax

 

016-S-vax

  018-s-vax

 

 

 

 

   

 

 

 

Back to top
Back to top