Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

taxidi iliouΟ συγγραφέας Carlos Cardoso Aveline γράφει για το ταξίδι του Ηλίου κάθε έτους, τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια που αυτό περιέχει και τις μεγάλες ή μικρές μυήσεις που αυτό προσφέρει στον Άνθρωπο.

Περισσότερα...

ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΦΩΣ

astriko fosΚείμενο της συγγραφέα Ασπασίας Παπαδομιχελάκη στο οποίο παρουσιάζονται οι σκέψεις της Ε. Π. Μπλαβάτσκυ για το Αστρικό Φως και σχολιάζονται διάφορες άλλες απόψεις για αυτό.

Περισσότερα...

ΜΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

xotikaΗ αρθρογράφος Ιωάννα Μαρκουίζου γράφει για τα πλάσματα του αοράτου κόσμου, όπως αυτά παρουσιάζονται μέσα από τους μύθους και τις αφηγήσεις της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης.

Περισσότερα...

Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Ο ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

armonia kosmouΟ ψυχολόγος Γιώργος Ιωαννίδης μέσω του μύθου του Σπηλαίου του Πλάτωνα και των διδασκαλιών του Ρουμί αναφέρεται στον ιερό χορό και την δυνατότητα εναρμόνισης του ανθρώπου με την Κοσμική Αρμονία και το Θείο.

Περισσότερα...

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ 'ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ'

proigoumenes zoesΟ καθηγητής ψυχολογίας Ιωάννης Δόβελος γράφει για την 'αναδρομή σε προηγούμενες ζωές', την ιστορική αναδρομή της επιστημονικής προσέγγισής της και τις επικρατέστερες θεωρίες και υποθέσεις για την ερμηνεία της.

Περισσότερα...
Back to top
Back to top