Ρήγας Βελεστινλής και το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασής του

rigas bookΟ βιβλιοφάγος παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Δημήτριου Καραμπερόπουλου για τον Ρήγα Βελεντινλή και την σχεδιαζόμενη από αυτόν επανάσταση που κυκλοφορεί από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών - Βελεστίνου - Ρήγα.

Περισσοτερα

Η Κληρονομιά των Ναϊτών

klironomia naitonΟ διαχειριστής του ιστολογίου Βιβλιοπωλείο 'χωρίς όνομα' Δημήτρης Παπαλεωνίδας παρουσιάζει το βιβλίο του Θανάση Νικολάου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Περισσοτερα

Βερονάλ

veronalΟ δρ. Ιστορίας Νίκος Νικολούδης παρουσιάζει το βιβλίο του Τ. Θεοδωρόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και αναφέρεται στον ρόλο της αρχαίας Ελλάδας και του πολιτισμού της στη διαμόρφωση των ηθικών αξιών και γενικότερα του πολιτισμού του Δυτικού κόσμου.

Περισσοτερα

Η ταραχή των ανθρωπίνων

taraxi anthropinonΗ βιβλιοκριτικός Ειρήνη Γιαννάκη παρουσιάζει ένα βιβλίο με δοκίμια του Διονύση Καψάλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα.

Περισσοτερα

Θεός και Κεφάλαιο

theos kefalaioΟ καθηγητής οικονομικών Χάρης Ναξάκης παρουσιάζει το βιβλίο του Κώστα Λάμπου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κουκκίδα και πραγματεύεται τις σχέσεις μεταξύ θρησκείας και εξουσίας.

Περισσοτερα
Back to top
Back to top