Διεθνής Επιστημονική Εταιρία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας

 

Στην σημείωμα αυτό θα παρουσιάσουμε τον ιστότοπο μιας επιστημονικής και φιλοσοφικής εταιρίας. Στην εταιρία αυτή συμμετέχουν πανεπιστημιακοί και Πρόεδρος του ΔΣ της, το 2017, είναι ο Κωνσταντίνος Νιάρχος, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για τον ιστότοπο της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρίας Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας η οποία είναι μια μη Κερδοσκοπική επιστημονική Εταιρεία. Στόχος της η έρευνα, η μελέτη και ο σχολιασμός φιλοσοφικών προβλημάτων καθώς και η ενίσχυση των νέων κυρίως επιστημόνων για ερευνητική δραστηριότητα. Η έδρα της είναι στην Αθήνα.

Η Εταιρεία διοργανώνει Πανεπιστημιακά Σεμινάρια Φιλοσοφίας, τα οποία γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), αλλά και στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Πλ. Καρύτση) στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικών Μελετών διοργανώνει σε ετήσια βάση το Συνέδριο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία» στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Προεδρία του Ακαδημαϊκού-Καθηγητή Ευάγελλου Μουτσόπουλου, αλλά και επιστημονικές ημερίδες τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και στο Διεθνές Κέντρο Φιλοσοφίας της Ιστορίας και του Πολιτισμού, στα Αρφαρά του Νομού Μεσσηνίας.

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες αυτές μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες του ιστοχώρου της, καθώς και ενημερώσεις για τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων αυτών (πρακτικά συνεδρίων) ή τα περιεχόμενα της φιλοσοφικής επιθεώρησης «Σωκράτης».

Αυτό που δυστυχώς δεν θα συναντήσετε στις αναρτήσεις αυτές είναι τα κείμενα των δημοσιεύσεων. Ίσως σε μια περεταίρω ανάπτυξή του να προστεθούν. Σήμερα όμως είναι απλά ένας ενημερωτικός ιστοχώρος που αξίζει κάποιος να τον επισκεφτεί για να πληροφορείται τις πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες της εταιρίας.

Η διεύθυνση του ιστοχώρου είναι: http://deeaef.gr

Το ψακτήρι του internet.

 

 

 

 

Back to top
Back to top