ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ

ethniko arxaiologiko mouseioH Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη – Γεωργακαράκου, μας παρουσιάζει την ιστορία του Μουσείου με αφορμή τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του.

Περισσοτερα

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

sympanΔιάλεξη του τ. προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου στην οποία αναφέρεται για τη δημιουργία και τη διαστολή του σύμπαντος, την ακτινοβολία υποβάθρου, τα βαρυτικά κύματα, τα πολλαπλά σύμπαντα και την υπερσυμμετρία.

Περισσοτερα

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ - ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ DNA, ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ iPHONE;

info gnosiO Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Κοντογιάννης μιλά για την πληροφορία που έχει διεισδύσει σε όλες τις πτυχές τις καθημερινότητάς μας και μας βοηθά να κατανοήσουμε τη θεμελιώδη φύση της.

Περισσοτερα

ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΕΣΘΑΙ

thriskiaΟμιλία του ομ. καθηγητή Θεοδόση Τάσιου με την οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν την θρησκεία, την δημιουργία της, την σχέση της με την επιστήμη, την ηθική και την πολιτική καθώς και με τα προβλήματα της βίας και της πολυπολιτισμικότητας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Περισσοτερα

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΟΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ: ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

glossa apeikonisiΗ λέκτορας Ελένη Ορφανίδου σε ομιλία της παρουσιάζει τις μεθόδους λειτουργικής απεικόνισης του εγκεφάλου και στο πώς αυτές χρησιμοποιούνται για να εξεταστεί το νευρικό υπόβαθρο των γλωσσικών λειτουργιών.

Περισσοτερα
Back to top
Back to top