ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ: ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

atmosfairiki ripansiΟμιλία της ερευνήτριας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος Λίλας Διαπούλη σχετικά με τα νέα στοιχεία που αναφέρονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση και τις επιπτώσεις που αυτή έχει.

Περισσότερα...

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ

ethniko arxaiologiko mouseioH Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρία Λαγογιάννη – Γεωργακαράκου, μας παρουσιάζει την ιστορία του Μουσείου με αφορμή τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του.

Περισσότερα...

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

sympanΔιάλεξη του τ. προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου στην οποία αναφέρεται για τη δημιουργία και τη διαστολή του σύμπαντος, την ακτινοβολία υποβάθρου, τα βαρυτικά κύματα, τα πολλαπλά σύμπαντα και την υπερσυμμετρία.

Περισσότερα...

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ - ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ DNA, ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ iPHONE;

info gnosiO Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Κοντογιάννης μιλά για την πληροφορία που έχει διεισδύσει σε όλες τις πτυχές τις καθημερινότητάς μας και μας βοηθά να κατανοήσουμε τη θεμελιώδη φύση της.

Περισσότερα...

ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΕΣΘΑΙ

thriskiaΟμιλία του ομ. καθηγητή Θεοδόση Τάσιου με την οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν την θρησκεία, την δημιουργία της, την σχέση της με την επιστήμη, την ηθική και την πολιτική καθώς και με τα προβλήματα της βίας και της πολυπολιτισμικότητας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Περισσότερα...
Back to top
Back to top